Nedjelja, 18 Svibanj 2014 11:15

Od hobija do biznisa

Autor :  Lada Radin
Kako spasiti ubrane kupine koje se ne distribuiraju? Od njih napraviti vino! Pokusna bačva od prije 20 godina pretvorila se u diplomski rad Igora Jambrešića „Poduzetnički…
Petak, 16 Svibanj 2014 14:48

Rudolph van Veen održao prvu kulinarsku radionicu u Zagrebu

Autor :  Akademija Magazin
Zvijezda 24Kitchen TV-a i popularni chef Rudloph oduševio je sve prisutne svojim eklektičnim delicijama uz Zvijezda maslinova ulja. Zvijezda dovela kulinarsku zvijezdu Rudolph van Veena…
Utorak, 22 Travanj 2014 10:28

OPG - Zdrava hrana s imenom i prezimenom

Autor :  Lada Radin
Tema proizvodnje hrane već dugo je na mom meniju, i o njoj razmišljam gotovo svakodnevno. Ponajprije iz pozicije potrošača, zainteresiranog kupca i roditelja, ali i…
Utorak, 18 Veljača 2014 16:43

Vrijeme je za pravi izbor

Autor :  Akademija Magazin
Novootvoreni Restoran&lounge bar Choice, na adresi Jarunska cesta 5, nasuprot noćnog kluba The Best, nudi egzotičan izbor specijaliteta.
Utorak, 18 Veljača 2014 16:41

Peta četvrtina važna je gastronomska poruka

Autor :  Akademija Magazin
Peta četvrtina ili 5/4, zagonetan je i matematički kontradiktoran izraz koji se, ovih ljetnih dana, sve češće spominje i to osobito među sladokuscima i ljubiteljima…
Utorak, 18 Veljača 2014 16:28

Konoba Kantinon mogla bi od dobre postati izvrsna

Autor :  Franko Lukež
Bio sam na otvorenju rovinjske konobe Kantinon i bilo je, doista, spektakularno. Sredinom travnja ove godine, na samoj rovinjskoj rivi, nasuprot ljupkog poluotočića sa starogradskom…
Utorak, 18 Veljača 2014 16:09

Brazil postaje svjetska gastronomska velesila

Autor :  Marko Kovač
Cijela Južna Amerika, pa tako i Brazil, pretvara se u jednu od nezaobilaznih svjetskih gastro destinacija. Rastuće gospodarstvo, Svjetsko prvenstvo u nogometu sljedeće godine i…
Utorak, 18 Veljača 2014 16:01

Bakalar - gastronomski vremeplov

Autor :  Franko Lukež
Tog suncem okupanog proljetnog utorka, 25. travnja 1431., nitko od 68 članova posade trgovačkog broda La Querina nije mogao ni slutiti što ih sve čeka…